cofnij do listy przepisów

Krewetki z grilla

Składniki:
- opakowanie Krewetek surowych American Tiger 25/30 350g od Pescanova
- duży dojrzały ananas
- kawałek świeżego imbiru
- łyżka miodu wielokwiatowego
- jedna limonka
- odrobina soli morskiej

Krewetki rozmrażamy, płuczemy, osuszamy. Delikatnie oprószamy solą. 
Ananas obieramy ze skórki, tniemy w plastry a następnie w mniejsze kawałki. W misce przyrządzamy marynatę do ananasa - wyciskamy sok z jednej limonki, dodajemy miód, trzemy na tarce o małym oczku świeży imbir. Do tejże miski wrzucamy kawałki ananasa. Dokładnie obtaczamy je w marynacie. 
Grillujemy kilka minut na aluminiowej tacce. Spożywamy w duecie, uprzednio pozbawiwszy krewetki pancerza.

(przepis pochodzi z naszego bloga)