cofnij do listy przepisów

Krewetki aglio&olio

Składniki:

dla 2 osób:

- 2 opakowania Krewetek got. dużych 175g Pescanova
- 3 ząbki czosnku
- nieco oliwy z oliwek
- kilka gałązek naci pietruszki
- szczypta soli

jako dodatek:
- świeża bagietka pszenna

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy. Czosnek siekamy bardzo drobno lub wyciskamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Gdy jest odpowiednio gorąca wrzucamy czosnek i skręcamy ogień tak aby czosnek został jedynie zaszklony. Po chwili wrzucamy krewetki. Delikatnie solimy. Redukujemy wodę, która może się pojawić w trakcie smażenia. Dodajemy drobno siekaną natkę pietruszki, którą posypujemy krewetki tuż przed zdjęciem z ognia. Podajemy ze świeżym pieczywem i lampką schłodzonego białego wina.

(przepis pochodzi z naszego bloga)