cofnij do listy przepisów

Sałatka grecka z krewetkami i dipem jogurtowym

Składniki:

1 lub 2 opak. - „Krewetki American Tiger, gotowane duże 175g PESCANOVA”, 1 opak. - „Paluszki krabowe – Surimi 250g PESCANOVA”, 1 średniej wielkości sałata, 1 cykoria (lub kilka liści kapusty pekińskiej), 2 średnie pomidory, 1 świeża czerwona papryka, 1 średniej wielkości ogórek, 2 jaja ugotowane na twardo, 125 ml jogurtu naturalnego, 50 g orzechów włoskich, 1 łyżka soku z cytryny, sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmrozić, opłukać pod zimną wodą. Paluszki surimi rozmrozić, a następnie pokroić na centymetrowe kawałki. Na podobnej wielkości kawałki pokroić pozostałe składniki; jaja, paprykę, pomidory, obrany ogórek. Liście cykorii oraz sałaty również nieco rozdrobnić. Wymieszać wszystkie składniki, na końcu na wierzchu ułożyć całe krewetki.