cofnij do listy przepisów

Świeża sałatka z paluszków krabowych z dodatkiem gotowanych filetów z miruny

Składniki:

1 opakowanie "Filety z miruny ze skórą PESCANOVA 500g", 1 opakowanie "Paluszków krabowych – Surimi PESCANOVA 250g", 1 filiżanka ryżu, 1 bulwa kopru włoskiego, pomidory, 2 jajka, zielona sałata, ocet winny lub sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż. Paluszki krabowe rozmrozić. Zamrożone filety wyjąć z opakowania i gotować (bez rozmrażania) w kuchence mikrofalowej (650 W) przez 10 min. lub w osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Następnie ostudzić i rozdrobnić. Wymieszać w salaterce ryż, rybę, sałatę, startą na grubej tarce bulwę kopru włoskiego, ćwiartki pomidorów i ćwiartki ugotowanych na twardo jajek oraz drobno pokrojone paluszki krabowe. Podawać na zimno zaraz po przygotowaniu, skropione octem winnym lub sokiem z cytryny.